...
/

Gewild: 5x de beste stijlborstels van 2024

beste stijlborstel

Een stijlborstel is eigenlijk een haarborstel en een stijltang in één. Het is een haarstyling tool dat is gemaakt om je haar glad te maken en tegelijkertijd te ontklitten. Het resultaat? Er blijft meer volume in je haar over dan wanneer je een stijltang gebruikt. Ook ben je minder lang bezig, omdat een stijlborstel vaak een stuk groter is. Let er wel op dat je haar na gebruik minder stijl is dan wanneer je een stijltang gebruikt. Bij sommige vrouwen werkt dit prima, bij andere vrouwen die bijvoorbeeld pluizig haar hebben werkt dit minder goed. Ben jij op zoek naar de beste stijlborstel voor jouw haar? Ik heb hieronder de beste opties voor je op een rij gezet!

Tip: Lees ook mijn blog over de beste warmteborstels.

1. Revamp Progloss Warmteborstel

De Revamp Progloss 4-in-1 Föhnborstel mag zich wat mij betreft de beste stijlborstel noemen. Omdat het een föhnborstel en stijlborstel in één is, kun je hem met en zonder luchtstroom gebruiken. Je kunt hem dus op zowel nat als droog haar gebruiken. Ook kun je de temperatuur erg hoog zetten, namelijk maximaal op 210 ºC.

Er zitten drie verstelbare warmte- en blaasstanden op, namelijk een lage blaassnelheid met lage hitte en een hoge blaasstand met matige hitte (deze zijn beide ook op nat haar te gebruiken) en een hoge temperatuur zonder luchstroom (om je haren extra stijl mee te maken). De stijlborstel is gebakken in een Progloss bad. Hierdoor zijn de borstelharen verrijkt met keratine-, argan- en kokosnootolie. Dat geeft je haar een prachtige natuurlijke glans mee én beschermt tegen de hitte.

De borstelharen van deze goede stijlborstel zijn wellicht langer en iets harder dan je gewend bent. Dus dat is even wennen, maar zorgt wel voor een diepe ontklitting. En zo kun je ook grotere delen in één keer stylen, wat zorgt dat je sneller klaar bent. Al met al zijn er, behalve de relatief hoge prijs, weinig nadelen te noemen!

Voordelen:

  • Föhnborstel en stijlborstel in één
  • Zowel op droog als nat haar te gebruiken
  • De temperatuur kan je erg hoog zetten
  • De beste online reviews op o.a. Bol.com

Nadelen:

  • Even wennen aan de harde borstelharen
  • De prijs is relatief gezien best hoog

Temperatuur: vier standen van 0 ºC tot 210 ºC

2. Philips StyleCare Essential Stijlborstel

Nog een goede stijlborstel met hele positieve online reviews is de Philips StyleCare Essential Stijlborstel. Het is een grote, platte borstel waarmee je je haar in één keer kunt ontkrullen. De warmteborstel is snel op temperatuur, namelijk binnen 50 seconden. Hierdoor kun je echt binnen no time je haren glad maken.

De beste stijlborstel blaast geen lucht, maar de borstel wordt gewoon erg warm. Je kunt hem daardoor helaas niet op nat haar gebruiken, maar alleen op kurkdroog haar. Je kunt de temperatuur in stellen op twee standen, namelijk op 170°C en 200°C. 

De stijlborstel geeft helaas niet hetzelfde effect als een stijltang. Deze stylingtool is daardoor dus minder geschikt voor pluizig haar. Heb je geen last van pluis? Dan ben je hiermee sneller klaar dan een stijltang. En je behoudt ook nog eens meer volume!

Voordelen:

  • De borstel is lekker groot
  • Warmt snel op en zeer makkelijk in gebruik

Nadelen:

  • Niet te gebruiken op nat haar
  • Minder geschikt voor pluizig haar

Temperatuur: twee standen van 170°C en 200°C

beste stijlborstel

4. Coucou Cordless Hair Straightening Brush

Stel: je hebt heel erg veel haast, omdat je je bijvoorbeeld hebt verslapen. Je hebt geen tijd om je haar te doen, laat staan om te ontbijten. Gelukkig heb jij de Coucou Cordless Hair Straightening Brush bij je; de beste stijlborstel die draadloos werkt. Je grist hem uit je handtas en werkt in de trein of de auto snel nog even je haar bij. Hoe handig is dat!

Voor onderweg of op reis is dit dus de beste keuze. Je kunt de borstel ongeveer 15 minuten gebruiken voordat je hem weer moet opladen. Daarna duurt het ongeveer 3 uur voordat hij weer helemaal is opgeladen. Je kunt de snoerloze stijlborstel op vijf temperaturen tussen 120°C en 200°C instellen voor verschillende haartypes en texturen. 

Ook deze goede stijlborstel is helaas niet op nat haar te gebruiken, alleen op droog haar. Ook is het een investering om aan te schaffen, aangezien de prijs relatief gezien best hoog is. Maar dan heb je ook een handig hebbeding in je bezit!

Voordelen:

  • Dit is de beste draadloze stijlborstel
  • Met een prachtig mat roze design
  • Ongeveer 15 minuten snoerloos te gebruiken

Nadelen:

  • Het duurt ongeveer 3 uur om hem op te laden
  • Alleen te gebruiken op droog haar

Temperatuur: vijf standen van 120°C tot 200 °C

4. Remington Keratin Protect Stijlborstel

Ook Remington heeft een beste stijlborstel op de markt gebracht. Dit is de Keratin Protect Stijlborstel en de naam zegt het misschien al een beetje: de borstel is verrijkt met keratine en amandelolie. Dit komt geleidelijk vrij in je haar tijdens het stylen. Het resultaat is een steile look met een gezonde glans. 

De temperatuur van deze fijne stijlborstel is in te stellen op drie standen, namelijk laag (150 °C), middel (190 °C) en hoog (230 °C). Daarmee is deze borstel op een hele hoge temperatuur in te stellen en is deze dus ook zeer geschikt voor dik haar. 

De stylingtool is binnen 30 seconden opgewarmd (dat is heel erg snel) en klaar voor gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van ionentechnologie en de borstelharen zijn keramisch. Er zit ook een meedraaiend snoer bij van maar liefst 3 meter. Het voordeel hiervan is dat hij ook in de kapsalon te gebruiken is, maar het nadeel hiervan is dat het snoer wel erg veel ruimte in beslag neemt. Ook deze stijlborstel is helaas alleen op droog haar te gebruiken

Voordelen:

  • De borstel is verrijkt met keratine en amandelolie
  • Je kunt de temperatuur erg hoog instellen
  • Daarmee ook zeer geschikt voor dik haar

Nadelen:

  • Alleen op droog haar te gebruiken
  • Het meedraaiend snoer is wel erg lang

Temperatuur: drie standen van 150°C , 190 °Cen 230°C

5. BaByliss Smoothing Heated Brush 

De BaByliss Smoothing Heated Brush kan niet in deze lijst van de beste stijlborstel ontbreken. Ook deze is namelijk fijn in gebruik. De borstel is voorzien van drie verschillende borstelharen, namelijk verwarmde keramische borstelpinnen om het haar mee te stijlen, flexibele borstelpinnen om je haar onder controle te krijgen en plastic borstelpinnen om je haar netjes te verdelen over de borstel heen. 

De beste stijlborstel heeft drie temperatuurinstellingen van 160°C, 180°C en 200°C. Het had van mij wat hoger gemogen voor mijn dikke haar, maar over het algemeen werkt dit ook prima. Het snoer is meedraaiend en 1,95 meter lang. Ook zit er ionentechnologie op voor minder pluis in je haar. 

Doordat de borstel zo groot is, kun je hem helaas minder goed bij de haaraanzet gebruiken. Daarentegen heeft de stylingtool wel een prachtig design en doet hij wat hij beloofd. En dat is natuurlijk het meest belangrijk!

Voordelen:

  • Er zitten drie verschillende borstelharen op
  • De borstel is lekker groot en dat scheelt dus tijd

Nadelen:

  • Je kunt hem minder goed bij de haaraanzet gebruiken

Temperatuur: drie standen van 160°C, 180°C en 200°C

De stijlborstel: een terugblik

De uitvinding van de stijlborstel kan niet worden toegeschreven aan één persoon of een specifieke datum. De ontwikkeling van stijlborstels was een geleidelijk proces waarbij verschillende personen en uitvindingen in de loop van de tijd een rol speelden. Eén van de vroegste voorlopers van de stijlborstel was de heetkam. Deze werd al in de oudheid gebruikt. Heetkammen werden gemaakt van metaal en hout en werden verwarmd boven een vuur of een andere warmtebron. Ze werden gebruikt om het haar te stylen en te krullen. In de 19e eeuw werden er verschillende patenten verleend voor uitvindingen die als vroege stijlborstel kunnen worden beschouwd. Eén van de opmerkelijkste was de uitvinding van Josephine Cochrane in 1890. Haar uitvinding gebruikte elektriciteit om een metalen plaat te verwarmen, die vervolgens werd gebruikt om het haar te stylen. 

De uitvinding van de thermostaat in de jaren 1920 was een andere belangrijke ontwikkeling. Hierdoor werd het mogelijk om de temperatuur van stijlborstels nauwkeuriger te regelen. In de 20e eeuw werden er nieuwe materialen ontwikkeld, zoals keramiek en teflon. Deze maakten duurzamere en efficiëntere stijlborstels mogelijk. In de jaren 1990 werd de ionische technologie geïntroduceerd. Hierbij wordt beweerd dat dit het haar minder pluizig maakt. Vandaag de dag zijn er veel verschillende soorten stijlborstels op de markt, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. De meeste stijlborstels worden alleen warm en maken zo je haar stijl, terwijl sommigen ook een luchtstroom produceren waardoor je nat haar droog kunt maken. Het is een goede vervanging voor de stijltang, maar voor pluizig haar is de stijlborstel minder geschikt. 

Previous Post
Dit zijn de 5 beste chopstick krultangen
Next Post
Dit zijn de 4 beste Dyson Airstrait dupes